Activity 6


Review the content slides Acids and Bases on the D2L site.

Complete the Teaching Idea “Concept Questions for Chemistry using PhET” posted by Trish Loeblein on the pH Scale simulation at PHET.  ON your blog post the answers with your scientific explanations from the “clicker Questions pH Scale” posted by Trish.

 

1.       The color of a solution identifies if it is an acid, base, or neutral solution.

Answer: False

2.       Which is a solution is basic?

Answer:  D  Both B and C are basic and the pH is greater.

3.       Which solution is acidic?

Answer: C The level of H3O in C shows it is acidic.

4.       Which solution is basic?

Answer: B shows that OH- is at -2.

5.       Which solution is more acidic?

Answer: D Because the levels of Hydronium are high. 

6.       How will adding water effect the pH?

Answer: A the pH will increase. 

7.       How will equal amount of water effect the pH?

Answer B  it will decrease the pH. 

8.       What is the order from most acidic to most basic?

Answer: A ABC smallest to biggest.  The lower the pH the higher the acidity. 

9.       What is the order from the most acidic to most basic?

Answer: E, C, A, B

10.   If spit has a pH=7.4, what does that tell you about the water equilibrium?

Answer: A Something was added to make the equilibrium shift left. 

Complete the teaching idea “intro to Strong and Weak Acids and bases” posted by Chris Bires on the Acid-Base Solutions simulation and post on your blog your data and answers to the questions posted. 

 

No comments:

Post a Comment